De opleiding hbo verpleegkunde

De hbo opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige duurt twee tot tweeënhalf jaar waarbij je werkt en leert binnen verschillende afdelingen.

Wat we van je vragen

Je beschikt over een afgeronde opleiding mbo-v niveau 4, met bij voorkeur tenminste 1 jaar werkervaring binnen de ggz of je maakt de overgang van 2e jaar hbo-v regulier naar het 3e jaar hbo-v duaal. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de ggz en dat je dit kunt onderbouwen. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, ben je in staat goed te overleggen, te onderhandelen en samen te werken.

Wat wij bieden

De opleiding hbo verpleegkunde wordt aangeboden bij de stichting Dimence van de Dimence Groep. Je komt in loondienst (28 uur per week) van Dimence. Dimence biedt jou een gedegen begeleiding tijdens je werk-/leer proces. Naast de beroepsinhoudelijke ontwikkeling is er ook aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Het aantrekkelijke van de duale variant is dat je het vak leert vanuit de praktijk. Je doet ervaring op met drie verschillende patiëntencategorieen in de diverse regio’s van Dimence. Naast het werken en leren op de afdeling ga je een dag in de week naar school. Deze schooldag is in eigen tijd.

Dimence werkt samen met de Hogeschool Windesheim in Zwolle, Hogeschool Saxion in Enschede en Deventer en de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Elke school richt de opleiding op haar eigen manier in.