Mindstart: een warm welkom voor onze nieuwe collega's.

Hoe zorgen we dat nieuwe collega’s goed van start gaan bij Mindfit? Dat ze zich welkom voelen, de organisatie leren kennen en zich onze werkwijze snel eigen maken? Met die vraag ging collega Anne Varenbrink aan de slag.

“Mindfit is een e-minded organisatie”, vertelt Anne. “Bij de start van je baan staan er online ‘çheck-in’-modules klaar om je wegwijs te maken bij Mindfit. Maar we misten de inhoudelijke verdieping en het onderling contact. Terwijl dat juist zo belangrijk is als je nieuw bent in een organisatie.”

Mentorcontact met Mindstart

Zo is Mindstart ontstaan; een reeks online bijeenkomsten met een mentorsysteem. Anne: “Er is veel kennis en ervaring in huis. Ervaren Mindfitters begeleiden de bijeenkomsten en gaan in gesprek over de Mindfitwerkwijze en onze organisatie. In vijf korte interactieve bijeenkomsten komen verschillende thema’s voorbij: Kortdurend behandelen, positieve psychologie, blended behandelen of zelfsturing. Per thema staan er ook documenten en filmpjes klaar met achtergrondinformatie. Zo kun je altijd nog wat nazoeken.”

Truth or dare

Vincent van Bruggen is één van de mentoren en enthousiast over bijeenkomsten. Vincent: ”Oorspronkelijk dachten we aan een fysieke bijeenkomst, maar het blijkt online heel goed en doeltreffend te werken. Collega’s van allerlei regio’s komen zo gemakkelijk samen. We hebben een digitaal whiteboard waar we ieders input verzamelen en gebruiken verschillende werkvormen. Van ‘truth or dare’ als kennismaking tot samen het KOP-model invullen aan de hand van casuïstiek.”

Wat breng je mee?

Die interactie en inbreng is belangrijk, beaamt ook Anne. “Het gaat er niet alleen om dat je elkaar en de organisatie leert kennen, maar ook de vraag ‘wat breng je zelf mee?’ is leidend in de opzet.”
Werving van deelnemers blijkt niet nodig. “Het praat zich rond, mensen zijn enthousiast. ‘Dit had ik eerder gewild!’ zei één van de deelnemers na de eerste bijeenkomst. Dan weet je dat je goed zit met deze aanpak.”